بسم الله الرحمن الرحیم
روستای زیبای قلعه چاهکوتاه

قلعه چاهکوتاه، روستایی است از توابع بخش مرکزی در شهرستان بوشهر استان بوشهر، ایران.
این روستا در دهستان حومه بوشهرقرار داشته و با مختصات : ۲۶″ ۷′ ۵۱° شرقی ۲۰″ ۳′ ۲۹° شمالی، در 40 کيلومتري شمال شرقي بوشهر واقع شده است .
معرفی روستا :
این روستا در دهستان حومه بوشهر قرار داشته و با مختصات : ۲۶″ ۷′ ۵۱° شرقی ۲۰″ ۳′ ۲۹° شمالی، در 40 کيلومتري شمال شرقي بوشهر واقع شده است .آب و هواي آن در تابستان گرم و خشک و در بقیه فصول معتدل است. روستاي قلعه چاهکوتاه از مشرق به روستاي چاهکوتاه و از شمال به روستا ي تلاشکي و از شمال غربی به روستای دويره محدود ميشود .
این روستا دارای مردمی متدین ، مذهبی و ولایتمدار می باشد که زبان زد عام و خاص منطقه قرار گرفته اند .
مردم روستاي قلعه چاهکوتاه به زبان فارسي با لهجه محلي سخن ميگويند . مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند


این روستا دارای قدمتی 120 ساله می باشد و دارای 100 خانوار و بالغ بر 400 نفر جمعیت داشته . اکثر مردم روستا کارمند و کارگر هستنند و قسمتی از اراضی روستا به کشت سبزیجات اختصاص دارد و در بخشی از آن احداث نخلستان ، دامداری سنتی و تولید انواع لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر، کره و روغن حیوانی در روستا رواج دارد.
مردم روستای قلعه چاهکوتاه در اعیاد ملی و مذهبی نوروز، فطر و قربان با شادی و سرور به برگزاری مراسم جشن و شادی و در ایام وفات و شهادت ائمه به سوگواری میپردازند.
روستاي قلعه چاهکوتاه داری یک شهيد بنام محمد درایی از روزگار دفاع مقدس ميباشد .
اين روستا داراي شوراي اسلامي روستايي که اعضاي آن عبارتند از:
آقايان محمد حاجی پور، حسین مومنی و علی مومنی
و داراي دهياري که مسئوليت آن برعهده آقاي حجت حاجی پور مي باشد .
از نظرامکانات رفاهي براي عموم مردم روستا داراي سيتم آب، برق،تلفن و گاز هست که سيستم آب اين روستا به صورت شبکه عمومي آب شهرمي باشد .
نوع راه ارتباطي روستا با شهر از نوع آسفالته مي باشد . مردم روستا براي رفت و آمد با شهر اطراف از وسيله نقليه شخصي و عمومی شرکت اتوبوسرانی استفاده مي کنند .
دراين روستا ازنظر امکانات تحصيلي داراي يک مدرسه ابتدايي پسرانه براي تحصيل مي باشد.
روستاي قلعه چاهکوتاه از نظر امکانات و اماکن مذهبی ـ فرهنگي ـ ورزشي دارای یک مسجد به نام مسجد امیرالمومنین (ع) و یک حسینیه بنام حسینیه سیدالشهداء (ع و امامزاده زین العابدین وداراي يک زمين فوتبال نيز ميباشد.

محصولات عمده کشاورزی این روستا گندم ، جو میباشد.
بسیج برادران نیز در روستا فعالیت داشته که دارای بیش از 200 برادر بسیجی عادی و فعال میباشد .

قدمت تاریخی روستای قلعه چاهکوتاه :
مختصر تاریخی از قلعه چاهکوتاه به نقل از آقای احمد غلامی

در سال 1310 قلعه دارای 4 خانواده بود.من احمد غلامی در سال 1317 بدنیا آمدم 8 سال طول کشید تا به قلعه بیاییم آن زمان قلعه 6 خانوار داشت که عبارت بودنند از 1- خان (احمد خان) 2- رضا گرشاسبی 3- حسین کرم 4-میشتی اولا 5- حاج بوخان (حاج باباخان باباخانی) 6- علی کهلی (کربلایی علی )
از سال 36 به بعد خانواده های زیر کم کم به قلعه کوچ کردنند :
1- محمد علی فریدونی 2-کرم دانشجو 3-محمد علی زار احمد (به کسی که به زیارت رفته بود پیشوند زار می دادند) 4-عالی زار احمد 5-حاج غلوم (حاج غلام) 6-محمد حاجی پور 7-محمد غلام نخست 8-علی حاجی پور 9-میش حسین غلامی (مشهدی حسین) و....
وقایع : در سال 1306عبدالرسول خان با شرکت بستانی کارخانه آرد در قلعه ساخت که قلعه نیز به اسم کارخانه آرد یعنی مدار شناخته میشد.
از سال 1310 تبعید خان ها شروع شد که تا شهریور سال 1320 ادامه داشت .
در سال 1332 سیلی عظیم رخ داد که در اثر آن تقریبا کل ابطویل را آب برد اما قلعه خسارتی ندید .
1368 بود که مدرسه ساختند.تا آن زمان برای مراسم های مذهبی به مسجد و حسینیه چاهکوتاه می رفتیم. که در ابتدا روضه در خانه ها در قلعه هم صورت می گرفت که بترتیب سال بدین شرح است 1- عباس درایی 2-خدر قلندری 3- قاسم 4 –اسماعیل 5- خان 6 –محمد حاج غلوم
بررسی آب :آب شیرین چاهکوتاه و قلعه نداشتنند.افراد با شک یا بردله و خر می رفتند و آب می اوردند.
آرد : قبل از تشکیل و ساخت کار خانه آرد ،آرد کردن گندم ها با اسیاب بود که مکان آنها در اهرم و بلوک بود . راه دیگر آرد ساختن به وسیله هاسک بود .
کفش : ملکی را از برازجون و گیوه را از کازرون می اوردند که این کفش مرد ها بود زنها کوش یا کرکاو به پا می کردند..
اسم بازی :1- ملا برس 2- هوسی 3-خر چک شی پا 4-قاو بازی 5-چرخک بازی
مدرسه : مدیر مدرسه آقای سجادی بود که از چووشکی می آمد همچنین ملا محمد فراش فراش مدرسه بود مکان مدرسه در خانه کسی بود مشهور به خانه ی غلامو.
پوشیدنی : ترک ها از پشم گوسفند گبه و غالی درست می کردند و همچنین جاجیم و نمد
خرما را در بل می ریختنند .خانم ها بجای چادر از چوقه استفاده می کردنند.

نظرات شما عزیزان:
جعفر م 
ساعت19:45---26 آبان 1392
سلام تشکر از مدیر وبلاگ لطف کنید مطالب و تصاویرتون بروز کنید اقای دهیار
پاسخ:سلام . تشکر از شما .بروزیم
ایمان 
ساعت3:44---22 شهريور 1392
با سلام از زحمات شورا ودهیاری روستا کمال تشکر وقدر دانی را دارم واز خداوند متعال عمری با عزت برای شما خواستارم .دانشجو
پاسخ:
سلام علیکم
ماهم برای شما در تمامی مراحل زندگی آرزوی موفقیت می کنیم
غریبه آشنا 
ساعت16:31---30 مرداد 1392
سلام عاجزانه ازتون می خوام میلاد رو دعا کنید.
و شما که همیشه توی مسجد هستید از مردم بخواهید به نیت سلامتیش صلوات بفرستند ممنون می شم انتقال بدید هر چند که مردم روستا خودشون با محبت تر از این حرفا هستند .
گرشاسبی 
ساعت10:20---18 مرداد 1392
باسلام
دهیار محترم پیشنهاد می شود ایمیل های اشخاص انعکاس داده شود.
باتشکر
ایمیل شما :
تقدیرونقد :
باسلام
ضمن قدردانی از تلاش های شورا ودهیاری محترم پیشنهاد می گرددکه توسعه روستا باید متوازن،همه جانبه و عادلانه باشد ؛از هسته نگری پرهیز و به عمران حاشیه روستا نیز توجه گردد که تقریبا یک ششم جمعیت روستا را در خود جای داده است.
گرشاسبی
پاسخ ما :
علیکم السلام ،
آقای گرشاسبی عزیز :
از پیام بسیار پربار و پیشنهاد بسیار ارزنده شما کمال تشکر را داریم. امیدواریم بتوانیم در آینده ای نزدیک این پیشهادات ارزنده را در جهت آبادانی روستایمان با همدلی و همکاری هم بکار بگیریم.
در حال حاضر تنها پستی که میشه نظرها ، انتقادات و پیشنهادات شما دوستان عزیزمون رو انعکاس داد همین قسمت نظر دهی هستش ، شما لطف بفرمائید انتقادات و پیشنهادات خود را در این قسمت مطرح فرمائید حتماً انعکاس داده میشود .
از توجهی که به سایت محل داشتید واقعا ممنونیم. برایتان آرزوی موفقیت و سربلندی داریم. باز هم منتظر پیشنهادهای سازنده شما هستیم.